Zorgverzekering 2022

Het jaar is bijna om. Uiteraard is het kiezen van een nieuwe zorgverzekering voor 2022 een belangrijk aspect van het nieuwe jaar. U zit er tenslotte voor langere tijd aan vast. Daarom is het van belang om u goed te verdiepen in alle zorgverzekeringen. We vertellen u graag meer om u op weg te helpen.

Basisverzekering

Iedereen in Nederland is volgens de wet verplicht het basispakket zorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering vergoedt namelijk de medisch meest noodzakelijke kosten, waaronder: huisartsenzorg, ambulance vervoer, medicijnen en opname in het ziekenhuis. Deze zorgverzekering bestaat vaak uit twee delen: de basisverzekering en een aanvullende verzekering.

Wilt u uitgebreider verzekerd zijn dan voor alleen de zorg uit de basisverzekering? Bijvoorbeeld voor de fysiotherapeut of de tandarts? Dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten bij uw zorgverzekering.

Kies de juiste zorgverzekering in 2022

Wij kunnen het ons voorstellen dat het door het grote aanbod lastig kan zijn om een zorgverzekering in 2022 te kiezen die het best bij u past. Gelukkig adviseren we u graag over de meest geschikte zorgverzekeringen. Samen kijken we naar uw wensen en zetten we alle prioriteiten op een rijtje. We bekijken het budget, de mogelijkheden en uw benodigde zorg. De medewerkers van Van Dis helpen u het jaar door zonder moeilijkheden.

Let wel op: u kunt een zorgverzekering niet tussentijds aanpassen. Als u aan het eind van het jaar een zorgverzekering kiest, kiest u meteen de hoogte van het eigen risico voor het hele jaar. Pas het jaar daarna kunt u dit veranderen. Naast het verplicht eigen risico kunt u ook een vrijwillig eigen risico kiezen.

Wat is het eigen risico

Ook het eigen risico hoort bij een zorgverzekering. Dit is een verplicht bedrag wat u dient te betalen wanneer u kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Ook in 2022 staat het eigen risico voor een zorgverzekering nog op 358 euro. Met het eigen risico willen verzekeraars voorkomen dat de verzekeringspremie verder stijgt. Daarnaast wil de overheid dat iedereen zich bewust is van de zorgkosten die in Nederland worden gemaakt.

Advies nodig?

Heeft u advies nodig bij het kiezen van een zorgverzekering die het best bij u past in 2022? Wij helpen u graag verder. Samen zorgen we ervoor dat u gegarandeerd het beste uit uw verzekering haalt. Neem contact op voor meer informatie.

    Uw naam

    Uw e-mail

    Het onderwerp

    Uw bericht