Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

Of u een oldtimerverzekering kunt afsluiten hangt vooral af van hoe u de auto gebruikt. De meeste verzekeraars eisen dat u de oldtimer alleen hobbymatig gebruikt en dat u een andere auto hebt voor dagelijks gebruik.

Daarnaast kan u alleen een oldtimerverzekering afsluiten als u niet teveel kilometers per jaar rijdt. Bij de meeste verzekeraars ligt de grens tussen 5.000 en 7.500 kilometer per jaar.

Wanneer is de oldtimerverzekering niet van toepassing:

Gebruikt u de oldtimer voor dagelijks gebruik, zoals woon-werkverkeer, de kinderen ophalen van school of het doen van boodschappen? Dan moet u een gewone autoverzekering afsluiten.

Voor het afsluiten van een oldtimerverzekering, in ieder geval voor het afsluiten van een WA + casco, heeft u een taxatierapport nodig. Een taxatierapport wordt gemaakt door een expert die de taxatie zorgvuldig en volledig kan uitvoeren. Een taxatierapport is maximaal 36 maanden geldig. Tijdens de geldigheid van het rapport keert de verzekeringsmaatschappij bij total-loss of diefstal de getaxeerde waarde uit. Door een taxatie kan er geen onduidelijkheid ontstaan over de dagwaarde van uw oldtimer. Het kan u dus veel geld besparen gezien er zonder geldig taxatierapport in de meeste gevallen veel minder wordt uitgekeerd.

Wilt u weten of wij uw oldtimer kunnen verzekeren of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met onze specialist!

Michel Hoek

Waarmee kunnen wij u helpen?

Michel Hoek

  Laat hier je gegevens achter, en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

   Contactformulier

   Van harte welkom!

   Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

   Parkeren kan door aan de kantoorzijde van ons pand de oprit op te rijden. Op de stoep parkeren kan ook, met de alarmlichten aan.