Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Ongewild kunt u als particulier betrokken raken bij een conflict. Vaak kunnen partijen samen tot een oplossing komen. Soms lukt dit echter niet. Er moeten dan rechtswegen worden gezocht om tot afhandeling van het probleem te komen.

Dit heeft praktische en financiële consequenties:

 • Wie helpt u met het juridisch proces
 • Waar vindt u deskundig advies
 • Wie moet de (gerechts)kosten betalen

Hiervoor kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Juristen, advocaten en andere deskundigen bieden u bijstand in het conflict.

Modules

Er zijn verschillende Modules:

 1. Module A, verkeersrechtsbijstand (conflicten die voortkomen uit verkeersdeelname met de auto, fiets, als voetganger of inzittende)
 2. Module B, consument en wonen (bij aankoop van producten in een winkel of webwinkel, conflicten met leveranciers van water, gas, elektrisch, telefoon. Of burenruzie, problemen met de verhuurder of bij aankoop van een woning)
 3. Module C, inkomen (als uw inkomen in gevaar komt, conflicten met de werkgever, ontslag, pensioenuitkering)
 4. Module D, fiscaal en vermogen (belastingaanslag fiscus, geschillen rond effectentransacties, juridische problemen met een 2e woning in het buitenland -europa-)
 5. (Mediation kan meeverzekerd worden)

Soms er is sprake van een wachttijd, dit is om te voorkomen dat mensen snel een rechtsbijstandverzekering af sluiten als zij een probleem zien aankomen. Bij geschillen die u onmogelijk kunt voorzien zoals bv verkeersongevallen, is er geen wachttijd. Er kunnen ook dekkingsbeperkingen gelden. De rechtsbijstand assuradeur onderzoekt bij een conflict eerst of er sprake is van dekking onder de verzekerde Modules. Ook kijkt de verzekeraar of verzekerde volledig in zijn of haar recht staat of dat er wellicht sprake is van schuld bij beide partijen.

Wibo van Dis

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wibo van Dis

  Laat hier je gegevens achter, en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

   Contactformulier

   Van harte welkom!

   Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

   Parkeren kan door aan de kantoorzijde van ons pand de oprit op te rijden. Op de stoep parkeren kan ook, met de alarmlichten aan.