Ziekteverzuimverzekering

Ziekteverzuimverzekering

Een werkgever is volgens de wet verplicht om het loon van de zieke medewerker voor minimaal 70% door te betalen, gedurende 2 jaar. In de arbeidsovereenkomst of CAO kan bepaald zijn dat in het eerste jaar 100% moet worden doorbetaald. De CAO verplichtingen gaan dan voor. Daarnaast moet er aan allerlei wettelijke regels worden voldaan, zoals de Wet Verbetering Poortwachter, die bepaalt dat de werkgever een verzuimdossier moet aanleggen. De werkgever moet er alles aan doen om de werknemer weer terug te laten keren op de werkvloer.

Dekking bij het risico van loondoorbetaling bij ziekte

Voor het risico van loondoorbetaling bij ziekte kan een ziekteverzuimverzekering worden afgesloten. Daarnaast is het mogelijk om inzet en vergoeding van verzuimbegeleiding en re-integratie bij te sluiten en wanneer er iemand anders aansprakelijk is voor het verzuim van de medewerker worden de kosten op de aansprakelijke partij verhaald. De premie is afhankelijk van de branche of bedrijfstak, het gekozen loonbegrip, de eigen risico termijn en het wel of niet meeverzekeren van werkgeverslasten.

Voor de loondoorbetaling bij ziekte zijn er twee mogelijkheden.

Verzuimverzekering met een eigen risico termijn

Een verzuimverzekering met een eigen risico termijn in de vorm van wachtdagen. Dit is een Conventionele ziekteverzuimverzekering, meestal gesloten door het MKB.

Verzuimverzekering met een eigen risico in de vorm van geld

Of een verzekering met een eigen risico in de vorm van geld, dit is een Stop Loss dekking. Deze wordt meestal gesloten door wat grotere werkgevers. Bij Stop Loss worden de onverwachte stijgingen in de ziektekosten opgevangen zodat deze niet voor financiële tegenvallers zorgen. Het gemiddelde verzuim vormt de basis voor het bepalen van het eigen risico. Dit noemt men Eigen Behoud.

Karin Voorn

Waarmee kunnen wij u helpen?

Karin Voorn

  Laat hier je gegevens achter, en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

   Contactformulier

   Van harte welkom!

   Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

   Parkeren kan door aan de kantoorzijde van ons pand de oprit op te rijden. Op de stoep parkeren kan ook, met de alarmlichten aan.