Vervoerders aansprakelijkheidsverzekering

 Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

De vervoerder die goederen voor een ander vervoert kan aansprakelijk gesteld worden voor schade aan deze goederen tijdens de periode waarin de goederen of de lading aan zijn zorgen zijn toevertrouwt. Met de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering verzekert u zichzelf tegen deze kosten.

Condities

De condities waaronder het vervoer plaats vindt en de opslagvoorwaarden bepalen of de vervoerder wel, niet of beperkt aansprakelijk is voor de eventuele schade.

Gedekt is verlies en beschadiging van de vervoerde goederen. Bijzondere regelingen gelden voor opslag, het niet kunnen innen van rembours, cabotage (binnenlands vervoer over de weg met een buitenlands transportmiddel), juridische kosten, opruimingskosten en borgstellingen.

De premie is onder meer afhankelijk van het soort vervoer, dus over de weg, over water, via de lucht of over het spoor en wordt berekend over het laadvermogen of de bruto vrachtpenningen. Ook de vervoerscondities zijn voor de premieberekening belangrijk.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze specialist.

Jan Wagner

Waarmee kunnen wij u helpen?

Jan Wagner

  Laat hier je gegevens achter, en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

   Contactformulier

   Van harte welkom!

   Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

   Parkeren kan door aan de kantoorzijde van ons pand de oprit op te rijden. Op de stoep parkeren kan ook, met de alarmlichten aan.