Met een opstalverzekering is uw woning verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand of een inbraak. Voor een verzekeraar is de herbouwwaarde van de woning van belang. Dit is het bedrag dat nodig is om uw huis volledig opnieuw te bouwen.

Dekkingen

De meest uitgebreide dekking is ook de meest voorkomende dekking. Hierbij zijn alle van buiten komende onheilen gedekt, tenzij deze specifiek zijn uitgesloten in de polisvoorwaarden. Wilt u toch een andere dekking? Vraag ons dan naar de mogelijkheden. Laat u vrijblijvend adviseren door een specialist of bereken direct uw premie.

Binnen de dekking

Brand- en/of blusschade
Rook- en roetschade
Schade door ontploffing
Stormschade
Inbraak en diefstal
Waterschade (met uitzondering van overstroming)
Blikseminslag
Vorst

Buiten de dekking

Schade door achterstallig onderhoud

Wat kost een opstalverzekering?

Een opstalverzekering verzekert uw woning en alle bijbehorende onroerende goederen tegen schade. Ook leidingen, zonnepanelen, een garage of schuur(tje), keuken en sanitair behoren bij de opstal. De hoogte van de premie is afhankelijk van diverse factoren, waaronder: de bouwmaterialen (steen, hout, pannendak of riet), de herbouwwaarde, uw woonplaats en hoogte van het eigen risico. Wilt u weten wat een opstalverzekering voor u kost? Bereken direct uw premie.

U bent niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Echter mag de bank u bij het afsluiten van een hypotheek wel verplichten een opstalverzekering af te sluiten. Bovendien is het verstandig om het wel te doen, omdat uw woning nu eenmaal van grote waarde is.

Opstalverzekering vergelijken

Van Dis helpt u om diverse aanbieders van opstalverzekeringen te vergelijken. Samen kijken we naar uw situatie en wensen, en zoeken daar de best passende verzekering bij. Hierbij wordt uiteraard ook gekeken naar de herbouwwaarde van uw woning, welke dekking u nodig heeft en hoe u kunt besparen op uw premie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wibo van Dis

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wibo van Dis

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact op!

  Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

   Contactformulier

   Goed idee!

   Onze deur staat voor je open! Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

   Auto parkeren? Voor de deur met de alarmlichten aan. Of rijd hem aan de kantoorzijde de oprit op.