Inboedel

Een inboedelverzekering verzekert schade aan of verlies van uw inboedel: alle losse zaken die in de woning aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw meubels, witgoed, tv, radio, pannen, servies, bestek, keukengerei, kleding, sieraden, kinderspeelgoed enzovoorts. Wat wel en niet onder de inboedelverzekering valt en welke dekkingen er zijn leest u hier.

Met inboedel worden over het algemeen alle roerende zaken bedoeld die tot uw huishouden behoren. Dit zijn spullen die niet vastzitten aan uw woning. Eigenlijk alles wat u mee zou nemen tijdens een verhuizing, kunt u tot uw inboedel rekenen. Zo hoort een keuken bijvoorbeeld bij de opstalverzekering, maar uw keukengerei bij uw inboedelverzekering.

Dekkingen

De meest uitgebreide dekking is ook het meest voorkomend. Alle van buiten komende onheilen vallen dan binnen de dekking, tenzij specifiek uitgesloten in de polisvoorwaarden. Binnen de dekking valt bijvoorbeeld schade door brand, storm, waterschade, diefstal, vandalisme en tal van andere oorzaken. Meer informatie over wat wel en niet wordt gedekt door de inboedelverzekering vindt u hier. Wilt u toch een andere dekking? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Meest uitgebreide dekking

Brand
Blikseminslag
Ontploffing
Inbraak of poging tot inbraak
Aanrijding
Rook- en roetschade
Diefstal
Storm
Vandalisme
Waterschade
Schroeien en smelten
Neerslag
Stroomstoringen
Hak- en breekwerk
Schade door onhandigheden

*Schades veroorzaakt door aardbevingen, overstromingen, oorlogsgeweld en atoomkernreacties zijn altijd uitgesloten van de inboedelverzekering.

Wat is de waarde van mijn inboedel?

Als u een inboedelverzekering wilt afsluiten, zal de waarde van uw inboedel bepaald moeten worden. De waarde die wordt opgegeven aan de verzekeraar is bepalend voor de premie en wat u maximaal uitgekeerd krijgt bij schade. Daarom is het erg belangrijk om het juiste bedrag op te geven, anders loopt u het risico op onderverzekering, waardoor u bij schade niet het volledige bedrag uitgekeerd krijgt. Ook oververzekering is niet gewenst, want dan betaalt u meer premie dan nodig is. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van garantie tegen onderverzekering. Hiermee bent u gegarandeerd niet onderverzekerd.

Inboedelverzekeringen vergelijken

Van Dis helpt u om diverse aanbieders van inboedelverzekeringen te vergelijken. Samen kijken we naar uw situatie en wensen, en zoeken daar de best passende verzekering bij. Hierbij wordt uiteraard ook gekeken naar de waarde van uw inboedel, welke dekking u nodig heeft en hoe u kunt besparen op uw premie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wibo van Dis

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wibo van Dis

  Laat hier je gegevens achter, en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

   Contactformulier

   Van harte welkom!

   Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

   Parkeren kan door aan de kantoorzijde van ons pand de oprit op te rijden. Op de stoep parkeren kan ook, met de alarmlichten aan.