Annuleringsverzekering

Gaat u binnenkort op vakantie? Soms gebeurt er voor of tijdens uw vakantie iets waardoor u niet meer op vakantie kunt of deze vroegtijdig moet afbreken. Houd er dan rekening mee dat u op tijd een annuleringsverzekering afsluit. Als u door omstandigheden genoodzaakt bent om uw reis te annuleren, worden de kosten vanuit de annuleringsverzekering vergoed.

Dekking

Wel

Overlijden, ernstige ziekte of ongevalletsel van uzelf of familie in de eerste of tweede graad
Echtscheiding
Zwangerschap
Ernstige schade aan uw huis of bedrijf
Werkloosheid na vast dienstverband, als gevolg van onvrijwillig ontslag
Nieuwe baan na werkloosheid
Onvoorziene medische ingreep
Diefstal of uitval van het vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden

Niet

Er is een terreurdreiging op de plaats van bestemming
Slecht weer op plaats van bestemming
U krijgt ruzie met uw reisgenoot
Een situatie die u van tevoren al had kunnen voorzien (bijvoorbeeld een nieuwe baan)

Bovengenoemde redenen komen het meest voor en vallen standaard onder de dekking van een annuleringsverzekering. Echter geldt er vaak ook een dekking, wisselend per verzekeraar, voor de volgende gebeurtenissen: u krijgt onverwachts niet een noodzakelijk visum, u kunt om medische redenen niet de noodzakelijke inentingen krijgen of u loopt tijdens uw reis een vertraging op van 8 uur of langer door openbaar vervoer (vliegtuig, bus, trein of boot). We vergelijken graag de verschillende aanbieders en bijbehorende voorwaarden voor u.

Dekking bij vroegtijdig afbreken van de vakantie

Het kan gebeuren dat u door ziekte of een ongeval uw vakantie vroegtijdig moet afbreken. Voor de vakantiedagen die dan nog niet genoten zijn biedt de annuleringsverzekering ook dekking.

Samengestelde- of pakketreis

Verder moet er rekening gehouden worden met een samengestelde reis of een pakketreis. Bij een samengestelde reis worden de verschillende onderdelen zoals de manier van reizen, de accommodatie of het huren van een auto los van elkaar geboekt. Valt er een onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan is er slechts vergoeding voor het uitgevallen onderdeel. Niet alle verzekeraars bieden dekking voor samengestelde reizen.

Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering biedt uitkomst wanneer u één keer per jaar een niet al te dure reis gaat maken. De kortlopende annuleringsverzekering sluit u tegelijkertijd met uw reisverzekering af. Deze verzekering stopt automatisch na uw vakantie.

Doorlopende annuleringsverzekering

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie of een weekendje weg? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering een voordeligere keuze. Met een doorlopende annuleringsverzekering bent u het hele jaar verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen voor of tijdens uw vakantie.

Houd er rekening mee dat een annuleringsverzekering alleen geldt als u deze binnen 7 dagen na het boeken van uw vakantie afsluit. Doet u dit te laat, dan krijgt u geen financiële vergoeding als u onverwachts niet op reis kunt gaan.

Annuleringsverzekering vergelijken

Van Dis helpt u om diverse aanbieders van annuleringsverzekeringen te vergelijken. Samen kijken we naar uw situatie en wensen, en zoeken daar de best passende verzekering bij. Neem vrijblijvend contact met ons op of bereken meteen uw premie.

Heeft u vragen over uw dekking m.b.t. COVID-19? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Michel Hoek

Waarmee kunnen wij u helpen?

Michel Hoek

  Laat hier je gegevens achter, en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

   Contactformulier

   Van harte welkom!

   Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

   Parkeren kan door aan de kantoorzijde van ons pand de oprit op te rijden. Op de stoep parkeren kan ook, met de alarmlichten aan.