Aansprakelijkheid

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die u, uw kind of huisdier veroorzaakt bij of aan een ander. De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan personen en andermans spullen. Voor schades die opzettelijk zijn veroorzaakt, is geen dekking. Ook schades die zijn veroorzaakt met een motorvoertuig vallen niet binnen de dekking van deze verzekering – hiervoor zijn aparte verzekeringen zoals een autoverzekering.

U bent niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) af te sluiten. Echter geldt ook hier, net als bij de opstalverzekering, dat het wel verstandig is. Een schadeclaim kan namelijk enorm oplopen en langdurige financiële consequenties hebben. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor goed verzekerd.

Dekkingen

Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering wordt gevraagd naar de gezinssamenstelling.. Hiermee wordt bepaalt voor wie de dekking geldt. Dit is ook van invloed op de hoogte van de premie.De mogelijkheden zijn:

 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Alleenstaand met kinderen
 • Partners zonder inwonende kinderen
 • Partners met inwonende kinderen

Wel verzekerd

Schade aan een persoon
Schade aan andermans spullen
Schade veroorzaakt in het buitenland
Schade veroorzaakt door huisdieren
Schade veroorzaakt door logees
Schade tijdens vrijwilligerswerk

Niet verzekerd

Schade die met een motorvoertuig is veroorzaakt
Schade die met opzet is veroorzaakt
Schade terwijl u aan het werk bent

Uitzonderingen

Net zoals bij de meeste verzekeringen gelden er bepaalde uitzonderingen en voorwaardes die (sommige) verzekeraars stellen. Bij het vergelijken is het van belang om hier rekening mee te houden. Denk hierbij aan geleende spullen, vriendendiensten, vakanties en logees.

Wel of geen eigen risico?

Het eigen risico is een deel van het schadebedrag dat voor uw eigen rekening komt en deze wordt per gebeurtenis berekend. Heeft u drie keer per jaar een schade? Dan betaalt u drie keer het eigen risico. het is mogelijk om het eigen risico af te kopen. U betaalt dan maandelijks een iets hogere premie, het eigen risico is dan verlaagd of helemaal afgekocht. Anderzijds is het ook mogelijk om juist te kiezen voor een eigen risico in ruil voor een korting op uw premie.

Omdat de premies per maand relatief betaalbaar zijn, wordt vaak wordt gekozen voor een eigen risico van € 0,-.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u en uw gezin tegen de financiële gevolgen van schade aan derden waarvoor u aansprakelijk bent. Van Dis helpt u graag om een passende aansprakelijkheidsverzekering te vinden.

Wibo van Dis

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wibo van Dis

  Laat hier je gegevens achter, en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

   Contactformulier

   Van harte welkom!

   Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

   Parkeren kan door aan de kantoorzijde van ons pand de oprit op te rijden. Op de stoep parkeren kan ook, met de alarmlichten aan.