Reisverzekering vergelijken

Gaat u op reis? Dan is het uiteraard slim om een reisverzekering af te sluiten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u precies waar u verzekerd voor bent. Maar er zijn tientallen verschillende aanbieders. Daarnaast moet u een keuze maken tussen een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Wilt u een reisverzekering vergelijken? Lees verder.

Kiest u voor een kortlopende- of doorlopende verzekering?

Wanneer u een reisverzekering af gaat sluiten, krijgt u de keuze uit twee soorten verzekeringen: een kortlopende- en een doorlopende verzekering. Het verschil van deze verzekeringen zit in het aantal vakanties dat u neemt in een jaar. Een kortlopende reisverzekering is handig wanneer u niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat. Deze verzekering wordt afgesloten voor de periode die u op vakantie gaat en stopt zodra u terug bent van vakantie. Daarnaast is de premiebetaling eenmalig.

Een doorlopende reisverzekering wordt vaak gekozen wanneer u vaker dan twee keer in één jaar op reis gaat. U hoeft niet telkens apart een reisverzekering af te sluiten omdat u constant verzekerd bent. Dat scheelt een hoop tijd wanneer u vaak op vakantie gaat. U hoeft dus maar één keer te regelen dat u verzekerd bent. De doorlopende reisverzekering wordt elk jaar automatisch verlengd. Heeft u een keuze gemaakt uit de kortdoorlopende- of doorlopende verzekering? Dan kunt u reisverzekeringen vergelijken.

Een reisverzekering vergelijken

Het is belangrijk om een reisverzekering te vergelijken. Er zijn vele aanbieders met verschillende voor- en nadelen. Deze hangen compleet af van uw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot de vakantie. De prijzen van de verzekeringen kunnen sterk verschillen, maar ook het eigen risico kan erg verschillen. Het is hierbij van belang om mee te wegen of u alleen reist in Europa of wereldwijd.

Is een reisverzekering verplicht?

Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht, echter is het heel onverstandig om op vakantie te gaan zonder een reisverzekering. Goede hulp is overal van belang, ook op vakantie. En de medische kosten kunnen erg hoog oplopen. Daarnaast is het een erg geruststellend idee dat we van maandag t/m vrijdag bereikbaar zijn voor advies of hulp. Stelt u uzelf dus de vraag of u wel een reisverzekering moet afsluiten, denk dan aan alle risico’s die zich voor kunnen doen op uw vakantie.

Hulp nodig?

Wilt u dat we u adviseren bij het vinden van de juiste reisverzekering. Wij helpen u graag verder met het vergelijken van een reisverzekering. U kunt hier meer lezen over reisverzekeringen. Heeft u vragen? Neem contact op, we beantwoorden uw vragen graag.

    Uw naam

    Uw e-mail

    Het onderwerp

    Uw bericht