Reisverzekering afsluiten

Gaat u op vakantie? Een reisverzekering afsluiten is dan erg handig. Er kunnen zich vele vervelende situaties opdoen waar zaken anders geregeld worden. U wilt uzelf daarom goed voorbereiden op onverwachte situaties. Wilt u meer informatie? Lees dan verder.

Wat is een reisverzekering precies?

Voor u een reisverzekering afsluit, is het van belang dat u weet wat een reisverzekering precies inhoudt. Een reisverzekering zorgt ervoor dat u onbezorgd op vakantie kunt, zonder te denken aan onvoorziene kosten die zich voor kunnen doen. Uw bagage is bijvoorbeeld verzekerd tegen diefstal of schade. Daarnaast wordt uw medische zorg ook vergoed wanneer u dit nodig heeft op vakantie. Dit zijn allemaal kosten die erg hoog op kunnen lopen, vooral op andere bestemmingen. Het afsluiten van een reisverzekering is daarom erg verstandig.

Verschillende soorten reisverzekeringen

Wilt u een reisverzekering afsluiten, dan heeft u keuze uit twee soorten reisverzekeringen, namelijk: een kortlopende-, of doorlopende verzekering. Bij allebei de verzekeringen bent u even goed verzekerd, het verschil zit hem in het aantal vakanties dat u neemt in een jaar.

Kortlopende reisverzekering

Gaat u niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering waarschijnlijk de beste optie. Deze verzekering wordt afgesloten voor de periode die u op vakantie gaat en stopt zodra u terug bent van vakantie. Daarnaast is de premiebetaling eenmalig.

Voordelen:

 • Loopt automatisch af
 • Alleen betalen voor dagen die u op vakantie bent
 • Geheel op maat samen te stellen voor één vakantie

Nadelen:

 • Vaak duurder bij een langere vakantie dan 21 dagen
 • Komt duurder uit als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker dan twee keer op vakantie in een jaar, dan is een doorlopende reisverzekering handig. Bij deze verzekering bent u continu verzekerd, hierdoor hoeft u niet telkens apart een reisverzekering af te sluiten. Dit is erg fijn als u vaak op vakantie gaat. Besluit u spontaan een stedentripje in te plannen, dan hoeft u dus niks te regelen. Daarnaast wordt een doorlopende reisverzekering elk jaar automatisch verlengd.

Voordelen:

 • U bent altijd verzekerd op vakantie, ook last-minute
 • Voordeliger bij meerdere malen op vakantie of bij langere periodes per jaar
 • Tussentijds aanpassen mogelijk
 • Eenmalig de afsluitpremie betalen

Nadelen:

 • Loopt na het eerste jaar automatisch door met een maandelijkse opzegtermijn

Is het afsluiten van een reisverzekering verplicht?

Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht, echter is het heel onverstandig om op vakantie te gaan zonder een reisverzekering. Goede hulp is overal van belang, ook op vakantie. En de medische kosten kunnen erg hoog oplopen. Daarnaast is het een erg geruststellend idee dat we van maandag t/m vrijdag bereikbaar zijn voor advies of hulp. Stelt u uzelf dus de vraag of u wel een reisverzekering moet afsluiten, denk dan aan alle risico’s die zich voor kunnen doen op uw vakantie.

Annuleringsverzekering

Gaat u een annuleringsverzekering afsluiten, dan moet u zichzelf afvragen of u het risico op onvoorziene kosten die kunnen ontstaan zelf wilt dragen. Ook bij een annuleringsverzekering. Deze wordt dan ook vaak tegelijk met een reisverzekering afgesloten en zorgt ervoor dat eventuele financiële schade die ontstaat, beperkt wordt door het annuleren of vroegtijdig afbreken van uw vakantie.

Een reisverzekering afsluiten bij Van Dis

Wilt u de premie van uw reisverzekering berekenen? Bereken hier uw premie en krijg meer informatie over een reisverzekering.

Een reisverzekering wordt meestal op maat voor u samengesteld. Van Dis helpt u graag om diverse aanbieders van reisverzekeringen te vergelijken. Samen kijken we naar uw situatie en wensen, en zoeken daar de best passende verzekering bij. Heeft u vragen? Neem contact op, wij adviseren u graag.

  Uw naam

  Uw e-mail

  Het onderwerp

  Uw bericht