Hypotheek Dirksland

Huis op het oog in Dirksland? Of dit nu een nieuw te bouwen huis is, of een bestaande woning, u heeft een hypotheek nodig. Maar hoe werkt dat nu precies, een hypotheek afsluiten? Er komen een aantal belangrijke zaken kijken bij het afsluiten van een hypotheek.

Maximale hypotheek berekenen

Allereerst gaan we uw maximale hypotheek berekenen. Uw maximale hypotheek is het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Dit is van verschillende factoren afhankelijk, namelijk: uw inkomsten en uitgaven, de hoogte van de hypotheekrente, de waarde van de woning die u op het oog heeft en van hoeveel spaargeld u heeft.

Laatstgenoemde brengt ons tevens bij een ander belangrijk punt dat u moet overwegen bij het afsluiten van een hypotheek: hoeveel eigen geld brengt u in? Als u een deel eigen geld inbrengt, hoeft u minder te lenen. Dat wil zeggen dat uw maandelijkse hypotheeklasten aanzienlijk zullen verlagen. Anderzijds moet u uzelf ook bedenken welk deel van uw eigen geld u misschien nog nodig heeft voor andere uitgaven, zoals meubels, dit kunt u logischerwijs niet inbrengen voor de kosten van uw woning.

Welke hypotheekvorm past bij mij?

Er zijn verschillende hypotheekvormen die u kunt kiezen. Welke het beste bij u past is afhankelijk van de manier hoe u wilt aflossen. Er zijn tegenwoordig nog twee soorten hypotheken: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Het belangrijkste verschil tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek is dat u bij een annuïteitenhypotheek maandelijks hetzelfde bedrag betaalt terwijl dit bij een lineaire hypotheek minder wordt. Dit komt doordat de maandelijkse rente plus aflossing bij een annuïteitenhypotheek gelijk blijft gedurende de gehele looptijd, maar de rente bij een lineaire hypotheek elke maand minder wordt.

Welke hypotheek past bij mij?

Wilt u weten hoeveel u maximaal kunt lenen zodat u uw droomhuis in Dirksland kunt kopen? Wij helpen u bij al uw vragen. Bij Van Dis Assurantiën werken we samen met diverse hypotheekaanbieders, daardoor vinden we altijd de beste hypotheek die bij u past.

  • Hypotheek berekening en advies op maat
  • Aantrekkelijke hypotheekrentes
  • Snel geregeld en persoonlijk contact
  • Beste beheer van uw hypotheek