Hypotheek berekenen

Bent u op huizenjacht en wilt u graag weten wat de maandelijkse kosten zullen zijn? Van Dis helpt u graag bij het berekenen van uw hypotheek. Wij geven u een compleet beeld van alle mogelijkheden zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Uw hypotheek berekenen door een adviseur

Wilt u graag weten wat u kunt lenen voor uw toekomstige huis? Wij weten dat het lastig kan zijn om uw hypotheek zelf te berekenen, daarnaast kost dit een hoop tijd en moeite. Er zijn ook vele tools die uw hypotheek berekenen, echter geven deze niet altijd de juiste cijfers en inzichten. Onze adviseurs helpen u graag met het berekenen van uw hypotheek en het uitzoeken van de hypotheek die het beste bij u past, op lange termijn. Wij gaan voor aantrekkelijke voorwaarden en advies op maat.

Welke hypotheek past bij u?

Wist u ook dat er twee hypotheekvormen zijn? Voor u begint met het berekenen van uw hypotheek is het van belang om het verschil te weten. Wij leggen u de verschillen graag uit.

  • Annuïteitenhypotheek: U betaalt maandelijks hetzelfde bedrag. Dit komt doordat de maandelijkse rente plus aflossing bij een annuïteitenhypotheek gelijk blijft gedurende de gehele looptijd.
  • Lineaire hypotheek: Bij een lineaire hypotheek wordt het bedrag minder omdat de rente bij deze hypotheekvorm elke maand minder wordt.

Eigen inbreng

Heeft u jaren gespaard voor het kopen van een huis? Dan is dit hét moment om dat bedrag te gebruiken. Het is een goed moment om na te denken over het inbrengen van eigen geld. Wist u namelijk dat hoe hoger het bedrag is dat u inlegt, hoe minder u hoeft te lenen? Dit zal uw maandelijkse hypotheeklasten dus verlagen. Het is daarom een fijne manier om uw kosten te verminderen, maar houd daarbij wel in gedachte dat u het geld ook goed kunt gebruiken voor de verbouwing en inrichting van uw huis.

Uw maximale hypotheek berekenen

Door uw maandlasten te berekenen krijgt u een indicatie van de maandelijkse hypotheekkosten. Om de maandlasten te berekenen moet u een aantal gegevens bij de hand hebben, waaronder: de samenstelling van uw huishouden, uw leeftijd, uw bruto jaarinkomen en dat van uw eventuele partner, de WOZ-waarde van uw woning, het hypotheekbedrag etc. In een vrijblijvend gesprek helpen we u graag om een nauwkeurige berekening van uw maandlasten te maken.

Schakel een adviseur in

Wilt u graag hulp bij het berekenen van uw hypotheek en advies bij het vinden van de juiste hypotheek voor u en uw partner? Samen met u kijken we graag naar alle mogelijkheden en de beste oplossing. Neem contact op.

    Uw naam

    Uw e-mail

    Het onderwerp

    Uw bericht