Hypotheek afsluiten

Wilt u een huis kopen? Dan moet u een hypotheek afsluiten. Dit geldt zowel voor een nieuw te bouwen huis als voor een bestaande woning. U weet meer over de hypotheek en waar u aan toe bent wanneer u weet hoeveel u maximaal kunt lenen (met uw partner). Wij helpen u graag verder bij het vinden van de hypotheek die het
best bij u past.

Waar dient u op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Het afsluiten van een hypotheek is niet zomaar iets wat geregeld wordt. Het is een lening waar u vaak jaren aan vast zit. Daarom is het van belang dat u goed let op een aantal zaken. Zo dient u bijvoorbeeld te overwegen of u het volledige bedrag wilt lenen of dat u een deel eigen geld wilt inbrengen. Wanneer u uw eigen geld in wilt brengen heeft dit als voordeel dat uw maandelijkse hypotheeklasten worden verlaagd. Maar houd er wel rekening mee dat u uw spaargeld goed kunt gebruiken voor de verbouwing van uw huis.

Ook moet u nadenken over de beslissing of u een hypotheekrente vast wilt zetten voor een bepaalde periode. Elke optie heeft voor- en nadelen. Twijfelt u? Dan kan uw hypotheekadviseur u hierover adviseren. Die keuze die u maakt is namelijk afhankelijk van de risico’s die u wilt lopen.

Hoe lang duurt het aanvragen van een hypotheek?

De aanvraag en het afsluiten van een hypotheek is niet binnen één dag gebeurd. Het is een lang proces wat vaak wel tot twee maanden kan duren. Vaak wilt u advies van verschillende banken wat leidt tot meerdere gesprekken. Door uzelf te laten adviseren door een van onze adviseurs kan dit uitgesloten worden. Van Dis werkt samen met diverse aanbieders. Zo hebben wij de mogelijkheid om u heel snel een overzicht te kunnen bieden van de beste hypotheken voor u. Dit zorgt ervoor dat u niet meer met verschillende aanbieders in gesprek hoeft en dat u na één afspraak weet welke hypotheek het beste past bij u. Dit zal u een hoop tijd schelen.

Direct hulp bij het afsluiten van uw hypotheek?

Heeft u een lopende hypotheek op uw huis of gaat u verhuizen naar en wilt u een nieuwe hypotheek afsluiten? Maak een afspraak met onze hypotheekadviseur en laat u adviseren over welke hypotheek het beste bij uw situatie past. Heeft u vragen? Neem contact op, we helpen u graag verder.

    Uw naam

    Uw e-mail

    Het onderwerp

    Uw bericht