Elektrische fiets verzekeren

Het aantal elektrische fietsen of e-bikes is al jaren in opmars, helaas ook het percentage diefstal van deze soort fietsen. Elektrische fietsen zijn duurder dan normale fietsen, hierdoor kiezen mensen er vaak voor om de e-bike te verzekeren. Bent u op zoek naar een fiets verzekering? Uw elektrische fiets verzekeren doet u veilig en vertrouwd bij Van Dis.

Een fietsverzekering sluit u af om kosten te dekken die voortkomen uit schade aan- of diefstal van uw elektrische fiets. U kunt hierbij kiezen uit diverse soorten verzekeringen. Bij een elektrische fietsverzekering kunt u ook fietsaccessoires meeverzekeren. Bovendien bieden sommige verzekeraars zelfs pechhulp. Wij helpen u graag bij het vinden en afsluiten van de juiste fietsverzekering.

Soorten fietsverzekeringen

Er zijn verschillende soorten fietsverzekeringen. Bovendien hanteert iedere verzekeraar andere voorwaarden. Vergelijk dus altijd de premies en de voorwaarden en kies op basis daarvan de fietsverzekering die bij u past. Een belangrijk verschil is bijvoorbeeld wanneer u een verzekering afsluit bij een fietsenwinkel, u doorgaans bij diefstal geen geld uitgekeerd krijgt. In plaats daarvan mag u vaak een nieuwe, vergelijkbare fiets uitzoeken. In het algemeen zijn er vier soorten fietsverzekeringen:

Aflopend

Een aflopende fietsverzekering sluit u af voor een periode van 3, soms 5 jaar. De premie wordt vooraf betaald en bij diefstal of total loss wordt er geld uitgekeerd. U krijgt echter niets terug van de reeds betaalde premie.

Doorlopend

Bij een doorlopende fietsverzekering betaalt u de premie per maand of per jaar. Wordt uw fiets gestolen? Dan krijgt u de teveel betaalde premie terug. Een doorlopende fietsverzekering is meestal voor onbepaalde tijd

Diefstalverzekering

Een diefstalverzekering verzekert uw elektrische fiets tegen diefstal.

Volledig casco

Wilt u uw fiets volledig verzekeren? Kies dan voor een volledig casco dekking. Met de volledig casco fietsverzekering bent u verzekerd tegen schade bij vallen, brand en een aanrijding. Wel betaalt u in de meeste schadegevallen een deel eigen risico.

Premie is afhankelijk van postcode

Ten slotte is de hoogte van uw premie afhankelijke van diverse factoren. Vooral de postcode waarin u woont is bepalend. Gemiddeld genomen vallen grote steden en studentensteden in de duurste regio. Kleinere plaatsen zijn daarentegen vaak goedkoper. Sommige verzekeraars kijken ook naar leeftijd, jongeren zijn daarbij vaak duurder uit.

Elektrische fietsverzekering afsluiten?