Autoverzekering vergelijken

Wilt u een autoverzekering vergelijken? Dan heeft u een enorm breed scala aan keuzes. Van Dis helpt u graag bij het maken van een juiste en weloverwogen keuze. Wij denken met u mee. Wilt u meer informatie? Lees dan verder, we leggen u alles graag uit in dit artikel.

Waarom een autoverzekering?

Iedere autobezitter is wettelijk verplicht de auto minimaal WA te verzekeren. Dit zodat iedere bestuurder de garantie heeft dat eventuele schade vergoed wordt. Wanneer uw auto niet verzekerd is, riskeert u een boete. U kunt een autoverzekering afsluiten vanaf het moment dat de auto op uw naam staat. Indien u het kenteken geschorst heeft, bent u niet verplicht om een autoverzekering af te sluiten. De auto moet dan echter wel op een privéterrein staan. Wilt u weten hoe uw autoverzekering berekend wordt? Lees hier meer.

Een autoverzekering vergelijken

Het is belangrijk om een autoverzekering te vergelijken. Er zijn vele aanbieders met verschillende voor- en nadelen. Deze hangen compleet af van uw persoonlijke voorkeuren met betrekking tot uw auto. De prijzen van de verzekeringen kunnen sterk verschillen, maar ook het eigen risico kan erg verschillen. Het is hierbij van belang om mee te wegen aan welk soort verzekering u de meeste waarde hecht.

Welke soorten autoverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende varianten van autoverzekeringen, welke ook weer per verzekeringsmaatschappij kunnen verschillen. Als we kijken naar de basis, zijn er drie hoofdsoorten autoverzekeringen:

 • WA-verzekering
 • WA-plusverzekering
 • WA-cascoverzekering 

De WA-verzekering dekt schade die u met uw auto veroorzaakt en waarvoor u dus aansprakelijk bent. Schade aan uw auto, uzelf of uw goederen vallen niet onder een WA-verzekering. Schade van andere inzittenden echter wel.

De WA-plusverzekering (ook wel bekend als WA + Beperkt Casco-verzekering) dekt uw auto zoals bovenstaande WA-verzekering, maar dekt daarnaast ook onder andere schade aan uw auto als gevolg van brand en/of blikseminslag, joy riding, verduistering, diefstal en inbraak.

Een WA-(Volledig) Cascoverzekering (ook wel bekend als allrisk-verzekering) vergoedt zowel de schade die u met uw auto bij andere veroorzaakt heeft, maar ook de schade aan uw eigen auto.

De beste autoverzekering voor u

Bij Van Dis helpen we u graag u om diverse aanbieders voor uw autoverzekering te vergelijken. Samen kijken we naar uw situatie en wensen en zoeken daar de best passende aanbieder en verzekering bij. Wilt u meer informatie over een autoverzekering vergelijken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Uw naam

  Uw e-mail

  Het onderwerp

  Uw bericht