Autoverzekering berekenen

Heeft u een auto gekocht en bent u benieuwd wat een autoverzekering u per maand kost? Dan kunt u uw autoverzekering berekenen. De premie van uw autoverzekering wordt berekend op basis van een aantal factoren. Ontdek hoe of bereken direct uw autoverzekering.

Hoe wordt mijn autoverzekering berekend?

Niet iedereen betaalt dezelfde premie voor zijn autoverzekering. Dat komt omdat de hoeveelheid premie die u moet betalen afhankelijk is van een aantal factoren. Zo zullen factoren die het risico op schade verhogen ervoor zorgen dat uw maandelijkse premie stijgt. Onderstaande factoren zijn van invloed op de kosten van uw autoverzekering:

 • Uw leeftijd
 • Het type auto
 • Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
 • Uw schadevrije jaren
 • Of uw een rijontzegging of strafrechtelijk verleden heeft
 • De dagwaarde van uw auto

Uw woonplaats heeft invloed op uw premie

Factoren die het risico op schade verhogen zullen ervoor zorgen dat u maandelijks meer premie moet betalen. Uw woonplaats is een van deze factoren die invloed heeft op uw premie. Dat komt omdat het risico op schade, bijvoorbeeld in de Randstad, groter is dan wanneer u op het platteland woont.

Meer kilometers? Hogere premie

Ook wanneer u jaarlijks meer kilometers rijdt, is de kans op schade groter. Daarom vragen we altijd om een schatting te maken van het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt. Meer kilometers betekent meestal een hogere premie. Als u minder kilometers opgeeft en uw verzekeraar daar achter komt, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw vergoeding bij autoschade.

Autoverzekering berekenen

Gelukkig kunnen we aan de hand van een aantal gegevens eenvoudig uw autoverzekering berekenen. Hiervoor hebben we uw kenteken, adresgegevens en geboortedatum nodig. Graag ontvangen we ook een indicatie van hoeveel kilometers u per jaar rijdt en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd (indien van toepassing). Tenslotte kunt u de gewenste dekking opgeven. Meer informatie over de verschillende dekkingen vindt u op deze pagina. Aan de hand van deze gegevens kunnen de kosten voor uw autoverzekering berekend worden.

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Is dit uw eerste auto? Of heeft u een vraag over uw schadevrije jaren? We helpen u graag bij deze en alle andere vragen met betrekking tot een autoverzekering. Neem contact met ons op of loop eens bij ons binnen, we adviseren u graag.

  Uw naam

  Uw e-mail

  Het onderwerp

  Uw bericht