5 stormachtige tips om schade te voorkomen

Volgens de weersberichten komen er deze week 2 stormen richting Nederland, nl. op donderdag Dudley en op vrijdag Eunice. Code geel, oranje of rood? Als er storm op komst is, is het slim om je goed voor te bereiden. We zetten handige tips op een rij om schade te voorkomen.

5 stormachtige tips om schade te voorkomen

Sommige voorbereidingen lijken zo logisch, toch moet je er wel op tijd aan denken. Een korte checklist:

1. Check alle losse spullen in je tuin en op je balkon.
Keer bijvoorbeeld je trampoline om en haal losse spullen naar binnen. Zo kunnen ze niet wegwaaien. En vergeet ook niet afdekzeilen – bijvoorbeeld van je loungeset – goed vast te maken.

2. Controleer de takken van bomen in je tuin
Als het (veilig) kan, verwijder dan de losse of dode takken.

3. Doe een ‘schutting-check’
Een schutting is een windvanger. Staat deze niet goed vast? Kijk wat je zelf kunt doen om de schutting te verstevigen. Of laat dit doen door een externe partij.

4. Sluit ramen en deuren
Zo kan de wind hier geen grip op krijgen. Vergeet ook niet om screens en zonweringen in te klappen.

5. Controleer je dakpannen en afvoergoten
Iets wat je eigenlijk regelmatig moet (laten) doen: kijken op het dak of er geen dakpannen losliggen. Je wilt niet dat deze gaan rondvliegen. En check ook meteen de dakgoten van je huis. Door een storm kunnen takken en bladeren heel snel een dakgoot verstoppen, waardoor lekkage kan ontstaan.

Vanaf windkracht 7 dekt je woonhuisverzekering stormschade

Sommigen noemen het een woonhuisverzekering, anderen een opstalverzekering. Met deze verzekering is je huis tegen de meeste schades verzekerd. Ook stormschade valt hieronder. Heb je bijvoorbeeld schade aan je huis doordat er dakpannen van het dak zijn gewaaid? Dan dekt je woonhuisverzekering dit. Wel belangrijk: was er écht sprake van een storm? Verzekeraars hanteren de grens vanaf windkracht 7. Hiervoor gebruiken ze de gegevens van het KNMI.

Karin Voorn

Waarmee kunnen wij u helpen?

Karin Voorn

Heb je een vraag? Stel hem hieronder!

    Contactformulier

    Van harte welkom!

    Je kunt bij ons zonder afspraak binnenlopen!

    Parkeren kan door aan de kantoorzijde van ons pand de oprit op te rijden. Op de stoep parkeren kan ook, met de alarmlichten aan.